Haren
Het dorp in de stad

Geschiedenis - Aviatie

 

Haren, de historische luchthaven van Brussel


De gemeente Haren heeft gedurende 30 jaar de luchthaven van Brussel gehuisvest en zij heeft het prille begin van de Belgische luchtvaart en SABENA van dichtbij meegemaakt.

Kaarten van Daniel Brackx

Men noemde haar de luchthaven van Evere waarschijnlijk omdat dit de laatste gemeente was die men doorkruiste om er vanuit Brussel te geraken.

Verschillende straatnamen houden de herinnering levendig : de Tweedekkersstraat, de Vliegveldstraat, de Raketstraat.

Het is in de herfst van 1914 dat de Duitsers Haren uitkiezen om er de leiding te huisvesten om Parijs te bombarderen. In 1915 bouwen ze er een enorme loods. Op 7 juni wordt deze door de Britten gebombardeerd en wordt de zeppelin LZ-38 vernietigd. De Duitsers trekken hun leiding terug om hen op het oostfront in te zetten.

Na de oorlog rest er alleen nog een herstelde loods vol geconfisqueerde Duitse vliegtuigen. Dit materiaal zal in niet geringe mate bijdragen aan het ontstaan van de burgerlijke en militaire Belgische luchtvaart.


Foto uit de verzameling van Daniel Brackx

In 1919 organiseert de SNETA (Syndicat National pour l'Etude du Transport Aérien) zijn eerste testvlucht met 2 passagiers in een omgebouwde Duitse bommenwerper van Londen over Parijs naar Brussel in een tijd van 7 uur en 30 minuten.
Het ticketje Parijs -Brussel koste toen 250 fr, terwijl je een goed restaurant deed voor 5 fr.

In 1920 oprichting van de SABCA (Société Nationale Belge de Construction Aéronautique) door G.Nelis (oprichter van het Belgisch militaire, handels en koloniale vliegwezen). Loodsen voor vliegtuigen zijn nog zichtbaar ter hoogte van de Haachtse steenweg nr. 1470. Nog oudere loodsen staan achterin maar zijn niet voor het publiek zichtbaar.

In 1923 neemt SABENA het werk van de SNETA over enkel voor de burgerluchtvaart. De loods van SABENA was in hout. Om de luchthaven te bereiken moesten de passagiers te voet of per fiets een kilometer overbruggen vanaf de eindhalte van de tram.
Het inschepen werd met een klok aangekondigd en de bagageruimte had een oppervlakte van 5 m2.

In 1924 werd een tweede gebouw opgericht en in 1928 een derde welke het Avia Palace genoemd werd.


Foto van Jean-Pierre Lauwers

Inauguratie van de luchthavengebouw de 29-09-1929

 

Na de oorlog wordt de piste van Haren te kort voor de moderne vliegtuigen.
Het ministerie van defensie geeft de toelating voor de DC-4's op te stijgen van op de luchthaven van Melsbroek. Nadat de passagiers in de terminal van Haren in het vliegtuig gestapt zijn, rijdt deze over de openbare weg naar de luchthaven van Melsbroek om daar op te stijgen. Men ziet dan in de straten een ongewoon spektakel. De vliegtuigen hadden voorrang op de andere voertuigen. De wegcode voorzag zelfs een nieuw verkeersbord "DANGER AVIONS - GEVAAR VLIEGTUIGEN". Seingevers en militairen maakten voor hen de route vrij.

De burgerlijke activiteiten verplaatsten zich langzaamaan naar Melsbroek. In 1949, verlaten de laatste luchtvaartmaatschappijen Haren.

Nu nog bestaan de gebouwen van de luchthaven met de inkomhall en de loketten. Ze zijn voor het publiek niet zichtbaar.

België is één van de enige landen dat zich erover kan beroemen nog een luchthaven te hebben waar de burgerluchtvaart ontstaan is. Sommigen wilden er een museum voor de burgerluchtvaart van maken. Maar niet is minder waar. De autoriteiten hebben de gronden aan de NATO overgedragen om er hun nieuwe zetel te vestigen. Deze gebouwen zullen dus afgebroken worden. Hierin had de Concorde kunnen staan die door plaatsgebrek werd geweigerd in het luchtmuseum.

Back

Referenties :

De foto's komen uit de website van de Belgian Aviation History Association Bibliografie :
- Le Soir ; La collection des villages de Bruxelles
- SABENA Air Nostalgie van éditions Labor

 

Contact webmaster
dana, Arial, Helvetica, sans-serif">Contact webmaster